In de Amsterdamse wijk Osdorp zijn zonnige meters gemaakt. Inmiddels zijn er 1600 zonnepanelen op winkelcentrum Akerpoort geplaatst. Allemaal dankzij de inspanning van Bedrijvencentrum Osdorp (BCO) en projectenorganisatie Ecostroom.

Met SDE subsidie
Het is uiteindelijk de bedoeling dat in totaal 20 daken vol komen te liggen met zonnepanelen. Project Akerpoort is het tweede dak van BCO dat wordt gerealiseerd. Hiervoor is SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie) aangevraagd. Omdat het geen postcodeproject is, kan iedereen in Nederland meedoen en profiteren van de zonne-energie die de zonnepanelen op dit enorme dak gaan opwekken. De verwachting is dat de 1600 zonnepanelen op winkelcentrum Akerpoort jaarlijks rond de 400.000 kWh zullen opwekken. Dat betekent genoeg energie voor gemiddeld 130 huishoudens.

Iedereen kan meedoen
Wil je eigen duurzame energie opwekken, maar is je dak niet geschikt? Of wil je meer groene energie produceren, maar ligt je eigen dak al vol met zonnepanelen? Woon je in een appartementencomplex en zijn je medebewoners niet te porren voor zonne-energie, maar jij wel… Dan kun je lid worden van energie coöperatie Ecostroom BCO en via hen zonnepanelen aanschaffen. Je wordt aandeelhouder van een groen project. Informatie over deelname

Startsein installatie
25 November 2017 werd het startsein voor de installatie gegeven. Meer informatie over het project