Beschermd stadsgezicht of een monumentale status kan soms voor wat obstakels zorgen wanneer je graag zonnepanelen op het dak van je woning wilt installeren. Vooral bij oudere panden met die kenmerkende oranje daken is het begrijpelijk dat een gemeente het iconische straatbeeld wil behouden en niet zomaar veranderingen toestaat.

Gelukkig zijn er slimme oplossingen beschikbaar voor dergelijke historische daken. Solarix, bijvoorbeeld, biedt zonnepanelen aan in verschillende tinten oranje en terracotta. Hierdoor kunnen de panelen perfect integreren met de rest van het dak, waardoor duurzame energieopwekking mogelijk is zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke uiterlijk van de omgeving. Naast de specifieke oranje en terracotta panelen heeft Solarix ook een scala aan kleuren en patronen in hun assortiment; nagenoeg alle kleuren zonnepanelen zijn mogelijk – zelfs wit! Dit betekent dat er altijd wel een passende oplossing te vinden is die matcht met het unieke karakter van het betreffende dak of gevel. Het biedt de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen die esthetisch aansluiten bij hun woning.

Solarix_terracotta_zonnedakpanelen

Gekleurde zonnepanelen – ook voor PVT!
Het is zelfs mogelijk om uw woning te voorzien van oranje / terracotta of andere kleur zonnepanelen in combinatie met onze PVT systemen.

Beschermd stadsgezicht of een monumentale status betekent in eerste instantie niet dat het onmogelijk is om zonnepanelen te plaatsen. Wel is het vaak belangrijk om er rekening mee te houden wanneer u een systeem wil aanleggen.

Wil u advies neem dan contact met ons op via (020) 777 1781 of vraag een offerte aan via onze deze link