Zon & Warmte

Geen aardgas of stadsverwarming meer met een All-electric of hybride warmtepomp

Duurzame energie voor uw woning!

Voor steeds meer mensen is duurzaamheid belangrijk. Ze willen hun bijdrage aan de klimaatverandering verminderen en meer doen voor een schone toekomst. Bent u op zoek naar een betaalbaar alternatief voor fossiele energiebronnen of uw stadswarmtenet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Met ons Zon&Warmte systeem kunt u uw huis geheel of gedeeltelijk verwarmen zonder gebruik te maken van aardgas of stadsverwarming, en al uw elektriciteit zelf opwekken. Dit geldt voor nieuwe als bestaande en zelfs heel oude woningen! {link naar Q&A; kan iedere woning zonder aardgas verwarmd worden? } We hebben hiervoor twee duurzame oplossingen: het All-elektric PVT-warmtepomp systeem en het Hybride PVT-warmtepompsysteem.

De warmtepomp gebruikt als bron PVT panelen. Een PVT paneel ziet eruit als een normaal zonnepaneel en is aan de achterzijde voorzien van een watercircuit. Het dakoppervlak wordt dus dubbel gebruikt. Het water zorgt daarbij voor extra koeling waardoor het paneel tot wel 10% meer elektrische energie levert.

Warmtepomp

U heeft vast wel eens van een warmtepomp gehoord maar weet u dat u zelf een warmtepomp heeft?

Iedereen heeft namelijk een ijskast in huis en dat is ook een warmtepomp. Een warmtepomp pompt warmte van de ene plek naar een ander plek. In je ijskast pompt die de warmte uit de binnenkant naar de buitenkant. Daarom zit er achterop je ijskast ook een rooster dat warm wordt. De warmtepomp die je huis verwarmt pompt de warmte van buiten naar binnen. Bij ons systeem wordt de warmte van de panelen op je dak gehaald waardoor de panelen koud worden. De panelen worden dan weer verwarmt door de zon of door de buitenlucht.

PVT paneel

Een PVT-paneel is een combinatie van een gewoon zonnepaneel en een zonnecollector.

Het zonnepaneel wordt ook wel een PV-paneel genoemd en de T van PVT staat voor Thermisch ofwel warmte. Bij een PVT paneel zit het zonnepaneel aan de bovenkant en het warmte deel daaronder. Invallend zonlicht wordt voor 20% omgezet in elektriciteit en de overige 80% komt als warmte in de collector aan de onderkant. De Elektriciteit wordt gebruikt om de warmtepomp te laten draaien en die warmtepomp pompt de warmte dan naar binnen. Zo wordt de zon 100% gebruikt. Lekker efficiënt!

PVT-warmtepomp

Een PVT-warmtepomp gebruikt PVT panelen als warmtebron

Bij het all-elektric warmtepomp systeem passen we een grote warmtepomp toe met een ingebouwde buffer voor het warme water om mee te douchen of te gebruiken in de keuken. Op het dak zorgen 6-10 PVT panelen voor voldoende elektriciteit en warmte om het huis te verwarmen. De gas aansluiting of aansluiting van het warmtenet kan verwijderd worden.

Als er onvoldoende ruimte in het huis of op het dak beschikbaar is kunnen we ook een kleinere warmtepomp toe passen. 3 tot 4 PVT panelen op het dak zijn dan al krachtig genoeg om de jaarlijkse warmtevraag grotendeels te dekken. Alleen op de momenten van nood springt de gasketel bij waardoor een besparing van 70 tot wel 90% op de jaarrekening te realiseren is. Deze samenwerking wordt het hybride systeem genoemd.

Wilt u meer weten?

Bekijk de vragen en antwoorden of vraag een offerte aan

Vragen en antwoorden
Vraag een offerte aan

Dit zijn de woningen die wij (deels) gasloos hebben gemaakt

Bekijk alle projecten
Zon&Co
FAQ items aan het laden...

De laatste ontwikkelingen

Meer nieuws
* Hierbij geeft u Zon&Co toestemming om uw mailadres tot wederopzegging te gebruiken om u via de mail te informeren over zonne-energie gerelateerde zaken, productwijzigingen, nieuwe diensten, projecten en aanbiedingen.  

De meeste gestelde vragen- over de warmtepomp voor jouw op een rijtje.

Meer vragen over PVT?

Check onze kennisbank voor meer veelgestelde vragen.

Bekijk veelgestelde vragen