Bewoners van het Haagse Statenkwartier kregen de mogelijkheid te profiteren van zonne-energie. Niet op hun eigen dak, maar op het dak van World Forum, een internationale congrescentrum. Het is een postcodeproject. Het congrescentrum stelt haar dak ter beschikking en de buurt investeert in de zonnepanelen.

Buurt Energie Statenkwartier
Het project Zon op World Forum is een initiatief van BES (Buurt Energie Statenkwartier). Eerder realiseerde BES 208 zonnepanelen op Museon. Dit was een enorm succes. Er was veel animo, vandaar dat een tweede project snel volgde. Met steun van de gemeente Den Haag stelde World Forum haar dak ter beschikking aan de buurt. Dit dak was binnen enkele maanden uitverkocht.

Zonnepanelen op groen dak
Er komen 252 zonnepanelen op het groene dak van het congrescentrum. Een sedum (groen) dak biedt in combinatie met zonnepanelen interessante voordelen. Op een groen dak blijft de temperatuur namelijk laag, waardoor het rendement van de zonnepanelen wordt vergroot en de levensduur van de panelen wordt verlengd. Verder gaat de dakbedekking op een groen dak veel langer mee. Lees meer

Genoeg voor 20 huishoudens
De zonnepanelen hebben elk een vermogen van 295 Wp en gaan samen ruim 70.000 kWh opwekken. Dat is genoeg energie voor gemiddeld 20 huishoudens.