Vervang oude panelen door nieuwe of breid uw systeem uit !

Zonne-energie is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de meest veelbelovende vormen van duurzame energie. Het gebruik van zonnepanelen is een cruciale stap geweest in de richting van het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verminderen van de CO2- uitstoot. Maar net als bij alle technologieën, evolueren ook zonnepanelen en het vervangen van oudere panelen door nieuwe technologieën biedt een reeks voordelen, zowel op individueel niveau als voor de samenleving als geheel. Daarnaast haalt u een nog veel grotere kostenbesparing uit uw dak dan de afgelopen jaren.

Verbeterde Efficiëntie:
Een van de meest opvallende voordelen van het vervangen van oude zonnepanelen door nieuwe is de verbeterde efficiëntie. De technologie achter zonnepanelen is de afgelopen jaren aanzienlijk geavanceerd, waardoor nieuwe panelen veel meer energie kunnen opwekken uit dezelfde hoeveelheid zonlicht. Dit betekent dat huiseigenaren en bedrijven met nieuwe panelen meer elektriciteit kunnen produceren met minder panelen, wat resulteert in hogere energieopbrengsten en lagere energiekosten. Panelen van vorige generaties hebben doorgaans een gemiddeld vermogen van ongeveer 210Wp tot 300Wp . Tegenwoordig zijn de panelen met ongeveer dezelfde oppervlakte rond de 430 a 450Wp! Met hetzelfde dak kunt u dus veel meer opwekken!

(zie de vergelijking van onze standaard panelen hier onder)

Geïnteresseerd In een uitbreiding of een upgrade?

Vul uw gegevens in zodat we u kunnen benaderen.

  Door het insturen van dit contactformulier wordt er ingestemd met de Algemene voorwaarden & Privacyverklaring van Zon&Co. Wij kunnen contact op nemen naar aanleiding van het bericht.

  Vergelijking_panelen

  2. Langere levensduur:
  Moderne zonnepanelen hebben over het algemeen een langere levensduur dan oudere modellen. Terwijl oudere panelen na verloop van tijd kunnen degraderen en minder efficiënt worden, hebben nieuwe panelen vaak garanties van 30 jaar of meer, wat betekent dat ze gedurende een lange periode betrouwbare energie kunnen blijven leveren. Dit vermindert niet alleen de kosten op lange termijn, maar vermindert ook de behoefte aan frequente vervanging, wat gunstig is voor het milieu.

  3. Betere Technologische Eigenschappen:
  Huidige zonnepanelen presteren tot wel 50% beter bij de steeds warmere zomers! De afname in rendement van oude panelen ( ook wel temperatuurcoëfficiënt genoemd) zit rond de -0,47% . Huidige modellen halen waardes van -0,26% afname in efficiency .
  zie bijvoorbeeld de types van Meyer Burger en Qcells.