Over een paar weken gaan wij naar ARTIS om hoogrendement zonnepanelen te plaatsen. Het park gelooft in een groenere wereld en begint bij zichzelf. ARTIS streeft naar een zo duurzaam mogelijke manier van werken. Hierin zoeken ze de balans tussen natuur en mens waarbij de natuur zo min mogelijk wordt belast. Zonnepanelen passen logisch in dit plaatje.

Zuinig met energie
ARTIS gaat zuinig om met energie en heeft daarom onder andere voor de inzet van zonnepanelen gekozen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en warmte- en koude opslag. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het bewateren van het park. Afval wordt gescheiden en groen afval wordt verwerkt tot compost.

Hoog rendement zonnepanelen
In ARTIS leggen wij binnenkort een aantal daken vol zonnepanelen van SunPower. Er is gekozen voor hoog rendement zonnepanelen met een vermogen van 327 Wp.

SunPower zonnepanelen
Sunpower
 is een Amerikaans merk zonnepanelen dat zowel zonnecellen als zonnepanelen fabriceert. ARTIS kiest bewust voor dit merk. De panelen zijn namelijk de beste, meest efficiënte en meest milieuvriendelijke zonnepanelen ter wereld. Ze staan al jaren op de eerste plaats in de Solar Scorecard. Deze vertelt hoe bedrijven presteren op duurzaamheid en eerlijke productie. Het controleert de veiligheid van de medewerkers, leefomgeving en milieu. Zon&Co is sinds 2012 premium dealer van Sunpower zonnepanelen.

Over 2 weken aan de slag
Over een paar weken mogen wij naar ARTIS. Wij verheugen ons erop te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van dit park. Wordt vervolgd!